Известие

Collapse
No announcement yet.

превключване скорости

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• превключване скорости

имам едно проблемче ...
    Когато не съм карал колата и тръгна при първоначалното тръгване понякога не мога да я изкарам от 1-ва скорост, за да превключа.
    Получава се когато настъпя по- рязко съединителя, възможно ли е да е от него или може да е от друго ?
    Благодаря предварително, колеги.
    Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Най-вероятно съединителя вече не отлепя и е за смяна!
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Напомпай педала и пробвай пак може да са помпите.
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD
      Fiat Coupe 2.0 16V

Comment

Или маслото в ск. кутия е за смяна
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Благодаря за предложенията колеги, на мен ми се струва че ще е от маслото нещо ... Майстора само погледна, че имало щом като отви пробката отдолу и капна ...
          Като напомпам и горе долу няма проблеми. Общо взето като покарам малко и не го прави .. и не винаги. Това просто в някви моменти когато колата не се е движила примерно някакво си време от 3-4ч.
          Как се сменя това масло и как се проверява дали е достатъчно ?
          Ако е от помпата ще имам проблем за всяка скорост, няма причина да е само когато излиза от 1 -ва. Другите си вървят гладко ... само излизането от 1-ва скорост ми е проблем.

Тръгвам ускорявам до 2800 мин-1 решавам да дам 2-ра и не излиза от 1-вата .. немога дори да изключа от скорост. Пускам съединителя, продалжавам още малко и отцепва без проблем ... ако припомпам малко или покарам около 1ч няма проблем.

Съединителя отцепва на всички скорости .. просто се осеща, че самият лост неможе да изключи предавката.

Comment

Зимата или следващата смених помпата на съединителя .. вероятно е било заради нея. Сега зимата в големият студ пак правеше така, но като омекна времето се оправи.

Comment

или съеднител или помпи, ако е от маслото няма да влизат чисто докато не загрее колата (ако изобщо влизат) пунтото ми му смених суединител и (понеже не влизаха на студено и трудно на топло) смених масло и се оправи

Comment

Първоначално публикувано от ivaka89 Покажи съобщение
                или съеднител или помпи, ако е от маслото няма да влизат чисто докато не загрее колата (ако изобщо влизат) пунтото ми му смених суединител и (понеже не влизаха на студено и трудно на топло) смених масло и се оправи
                Става въпрос само за 1-ва скорост и не е за смяна определено, отделя си точно и където трябва.
                Сменяли сме на 2 служебни коли и знам, кога си е заминал Двигателя се форсира, а колата не върви и предимно по нагорнища. Няма да я търся, зимата мина .. това явление е само в най- големият студ.

Comment

Working...
                X